sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Mitä musiikkimakusi kertoo sinusta?

Viime vuosina olen kokenut erittäin hankalaksi vastata kysymykseen 'Millaista musiikkia kuuntelet?'.

Ei siksi että kuuntelisin poikkeuksellisen vähän musiikkia, eikä siksikään etten vielä olisi löytänyt lempiartistejani. Vaan yksinomaan siksi, etten saa yhteen (järkevään) lauseeseen mahdutettua vastausta mielestäni parhaista musiikkityyleistä ja artisteista - ilman pelkoa siitä että kysyjä lokeroi minut tietynlaiseksi persoonaksi parin ensimmäisen artistin kuultuaan.

Esimerkki 1: Vastaan kuuntelevani muun muassa Maija Vilkkumaata ja Zen Caféa. 
-> Ai, eli sä tykkäät lähinnä suomirokista?  Ei en, kaihdan Eput ja Jiput kaukaa enkä kelpuuta mitä vain kaljateltantäytettä.

Esimerkki 2: Vastaan kuuntelevani MIKAa ja Adam Lambertia. 
-> Ok, eli sä olet tollanen dance- ja poptyyppi? En missään nimessä pelkästään, Lady Gaga saa useimmiten näkemään punaista eikä mikä tahansa listahyppyytys saa varpaita irtoamaan lattiasta.

Esimerkki 3: Vastaan rakastavani Katie Meluan jokaista laulua ja olevani täysin Lauluyhtye Rajattoman lumoissa, Vuokko Hovatasta puhumattakaan.
-> Sä siis tykkäät tällaisista jopa klassisen tyylisistä, ns. oikeista laulajista? Njuu no toki juuri näistä, mutten ole mikään sinfoniakonserttien suurkuluttaja eikä mikä tahansa klassinenkaan sytytä. 

Vielä näiden lisäksi kun listaan lisätään James Blunt, Jason Mraz, Irina, Alexander Rybak, Lena ja Poets of the Fall vain muutamia mainitakseni, on soppa valmis.

Jotenkin uskon että on niin paljon helpompaa vain voida vastata 'ihan kaikkea' tai 'metallia lähinnä' tai jopa 'vain suomalaista iskelmää'. Se ehkä sanoo kysyjällekin jotain, ja kenties paljastaa sinusta ihmisenä vähän selkeämmän siivun.

Miten sinä vastaisit kysymykseen 'Minkälaista musiikkia kuuntelet?'. Pelkäätkö, luuletko, tai kenties toivotko sen kertovan jotakin sinusta? 

Ja mitä minun musiikkimakuni kertoo minusta?  Tuossa ei tietenkään ollut vielä lueteltuna jokainen mahdollinen minua miellyttävä artisti tai yhtye, mutta ehkä tällä hetkellä ne soitetuimmat.


Ps. Juuri nyt soi Maija Vilkkumaan 'Jos se vie mun miehen'. Loistokasta. Ja yhä edelleen olen sitä mieltä että Maijan levy 'Superpallo' on uskomatonta väliskeidaa ja olisi voinut jäädä julkaisematta. Ehkä sen teki joku muu? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti