keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulu on ihmeitä täynnä

Pelkäsin. Epäröin. Olin korkeintaan varovaisen toiveikas, enemmän realistinen. Ja lopulta sain syyn suureen hymyyn, hymyyn joka toistuu hetken välein kun asia kolahtaa tajuntaan uudelleen ja uudelleen. Tällä kertaa oli hyvien uutisten aika.

Maksan etäpesäke on kuoleentunut. Samalla löytyi toinen, pienempi pesäke joka sekin kuoleentunut. Luustometastaasit alkaneet luutua. Nivusten imusolmukkeet pienentyneet. Vatsan askites-neste poistunut. Veriarvot parantuneet. Munasarjojen kookas kysta osoittautunut huolettomaksi.

Onnellinen. Iloinen. Tämäkö ihan oikeasti on totta? Sain niin paljon paremmat tulokset kuin koskaan osasin odottaa.

Olen saanut käsittämättömän paljon tukea paitsi läheisiltäni, myös kauimmaisilta sukulaisilta, vertaisilta siskoiltani, tutuilta ja tuntemattomilta. Puolestani on toivottu ja rukoiltu, apua on pyydetty enkeleiltä ja energiaa on lähetetty. Olen tuntenut Rakkauden ympärilläni, enkä koskaan voi kiittää tarpeeksi.

Tästä eteenpäin on vielä toki matkaa. Saan edelleen muutaman iskun samoja sytostaatteja kuin tähänkin asti, sitten siirryn tuplatehokkaisiin hormoonilääkkeisiin. Luvassa on vaihdevuosioireet ja muut sivuvaikutukset, mutta ei sytostaatteja! Arkirealisti minussa nostaa toki päätään, ja tiedän ettei tähän onnentunteeseen voi jäädä liiaksi kellumaan. Elo jatkuu kontrollista ja kuvauksesta toiseen, tilanne ei ole ohi. Mutta jokainen hyvä hoitovaste, jokainen tauko sytostaateista on plussaa. Syöksy alamäkeen on vaihtunut varovaiseen tasaisempaan kulkuun, joka toivottavasti jatkuu mahdollisimman pitkään.

Nyt on silti syytä hymyyn. Joulu odottaa nurkan takana, valmistelut ovat hyvällä mallilla ja tunnelma täyttänyt kodin. Tällä hetkellä istun polilla tippaletkuihin kytkettynä, nauttimasta sytostaattiannoksista vielä ennen pyhiä. Loput juhlavalmistelut sujuvat siis enemmän tai vähemmän huuruisesti, mutta saanpahan sitten pienen väliloman loppiaiseen asti.
Kiitos Sinullekin myötäelämisestä. Matka ei toki lopu vielä, eikä perillä olla vieläkään. Mutta matkaeväisiin on nyt pakattu suurempi paketti positiivisuutta, ja ahdingon pussukat on toistaiseksi unohdettu kynnykselle.

Mitä ihaninta juhlan aikaa Sinulle, pidä itsestäsi huolta.

- Terhi

24 kommenttia:

  1. Olen niin iloinen Sinun ja perheesi puolesta! Parempaa joululahjaa on vaikea kuvitella.

    VastaaPoista
  2. Ihania uutisia! Näin se kaikki on mahdollista. Onnellista joulunaikaa teille kaikille!
    Nyytiäinen

    VastaaPoista
  3. Tirautin iloitkun kun luin uutisesi. Jouluista oloa koko perheelle!
    Vertaissisko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on vuoroin itkusteltu ja vuoroin hymyilty. Kiitos samoin sinulle <3

      Poista
  4. Niiskuttaen luin ilostasi, nauti koko rahan edestä!
    On hienoa lukea, että hoidot tehoavat.
    Lämminhenkistä joulunaikaa sinulle rakkainesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä jos mikä tuo motivaatiota jatkoon! Samoin sinulle ihanaa joulunaikaa <3

      Poista
  5. Todella ihania uutisia! Näin täällä tuntematonkin iloitsee kanssasi. Näin saimme hyvän esimerkin hoidon tehosta. Tämä rohkaisee meitä muitakin. Kaikkea hyvää koko perheen jouluun.
    -huomenna viimeinen sädehoito-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon todella että tästä on muillekin toivoa, huonoja uutisia kun maailmassa riittää. Onnea sinulle viimeisten säteiden johdosta!

      Poista
  6. Ihania uutisia. Meillä myös tänään lääkäri ja hyviä uutisia - ei "lopullista paranemista", mutta kuitenkin. Minuun osui ja upposi Juha Tapion uuden - vähemmän soitetun - kappaleen sanat "Mitä huominen ottaa, antaa
    sitä tänään vielä et voi kantaa eikä ne murheet meihin yllä".
    Eletään tätä päivää ja tätä ihanaa ja levollista Joulua 2013. Sydänlämpöiset jouluterveiset sinne Teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi onnea sinullekin hyvistä uutisista! Täytyykin kuunnella tuo kappale, etsin jatkuvasti uusia voimalauluja. Ihanaa Joulua sinullekin!

      Poista
  7. Maailman parhaimman joululahjan sait. Aivan mahtavia uutisia. Nyt voit nauttia joulusta oikein kunnolla. Sekin varmasti helpottaa, kun lopetat nuo sytostaattihoidot. En ole vielä tavannut ketään, joka niitä kaipaisi.
    Mulla on tuo hormoonilääkitys päällä ja onhan niistä tietysti sivuvaikutuksia, mutta ei mitään sytoihin verrattavaa. Kuumien aaltojen kanssa meinasi mennä hermot, mutta sain niihin lääkityksen ja nyt saan yöni nukuttua.
    Ihan tässä itkettää puolestasi. Niin kerranssaan hyviä uutisia tänne kirjoitit. Jouluiloa koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myötäelämisestä <3 Hormoneja ehdin sen tovin jo keväästä kesään syödä että tuli jo osa oireista koettua, seuraavana saan vielä tuplatehoiset edellisiin verrattuna. Mutta ehkä tämän kaiken pelästyksen jälkeen osaa niihinkin suhtautua eri tavalla - tai sitten ei. Mutta yksi murhe kerrallaan. Jouluiloa sinullekin!

      Poista
  8. Ihania uutisia, olen hyvin iloinen koko perheenne puolesta :) Hyvaa Joulua! -ulkomailta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin oikein hyvää joulua sinne kauemmas!

      Poista
  9. Otsikko ei voisi olla osuvampi. Nämä oli mitä parhaimmat uutiset, oli ilo lukea. Hyvää joulua sinulle ja koko teidän perheelle! :)

    Anonyymi Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo jakaa hyviäkin uutisia välillä. Kiitos samoin!

      Poista
  10. Hieno juttu! Parasta mahdollista vointia ja hyvää joulua!

    VastaaPoista
  11. Mahtavaa! Kyynel silmäkulmassa täälläkin hyviä uutisiasi lukiessa.Ihanaa joulunaikaa koko teidän perheelle! Isla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Isla, samoin oikein ihanaa joulunaikaa sinulle <3

      Poista